Sprekers


Jeannette Paul

Jeannette Paul

Jeannette Paul verbindt als dagvoorzitter de praktijk van de arbo- en veiligheidsprofessionals met de nieuwe en inspirerende inzichten van de sprekers en workshops.   Jeannette is CSR SHEQ manager bij SPIE Nederland BV en heeft als professional ruim 25 jaar ervaring op het snijvlak van risicomanagement, arbeid, veilig werken en innovatie.

 
Martin van Staveren

Martin van Staveren

Realistisch omgaan met risico en onzekerheid. Daarvan heeft dr. ir. Martin van Staveren MBA zijn vak gemaakt. Als risico-expert adviseert hij organisaties over vernieuwend risicomanagement vanuit risicobureau VSRM. Hij is onder andere kerndocent aan de Executive Masteropleiding Risicomanagement, Universiteit Twente. In 2015 verscheen zijn boek 'Risicogestuurd werken in de praktijk'.

 
Marck Haerkens

Marck Haerkens

Dr. Marck Haerkens is chirurg met ervaring als traumatoloog en traumahelikopter (MMT)-arts. Bij de Koninklijke Luchtmacht (KLu) was hij vlieger op de Apache gevechtshelikopter. Nadat Haerkens in 2009 de KLu verliet richtte hij zich met zijn organisatie Wings of Care op prestatieverbetering van hoogkritische teams. In 2017 is hij gepromoveerd op het proefschrift “Human Factors and Team Performance”.

 
Drs. Dorien Rookmaker

Drs. Dorien Rookmaker

drs. Dorien Rookmaker is als Chief Risk Officer boardmember bij Nationale Nederlanden en oprichter van Best Value Europe. Als risicomanager legt zij zich toe op innovatie in het vakgebied risicomanagement. In het verleden maakte zij vooral gebruik van kwantitatieve methoden om risico’s te onderkennen en te meten. Steeds meer is zij ervan overtuigd dat andere, innovatieve methoden nodig zijn voor een integraal effectief risicomanagement. Vóór 2017 was zij verantwoordelijk voor de implementatie van het risicomanagement systeem bij Prorail en Achmea Bank.

 
Cees Jan Meeuwis

Cees Jan Meeuwis

Cees Jan Meeuwis en zijn compagnon Vincent Steinmetz houden zich bezig met operationaliseren van veiligheidswetenschappen en werken nauw samen met onder andere prof Sidney Dekker.

 
Barbara Janssen

Barbara Janssen

Barbara Janssen is integraal risico-manager in het MUMC. Van huis uit is ze verpleegkundige en leidde na de studie Gezondheidswetenschappen diverse programma's als senior stafadviseur binnen het MUMC. Sinds 2011 adviseert zij als zzp'er zorgorganisaties in het kader van kwaliteit, veiligheid, risicomanagement en veiligheidscultuur. Ook ondersteunt ze organisaties bij het uitvoeren van calamiteiten-onderzoek en rapportage voor IGZ.

 
Susan van Hes

Susan van Hes

Susan van Hes is directeur van Best Value Europe. Als trainer en coach is zij betrokken bij meer dan 60 Best Value trajecten. Zij benadert Best Value niet als een inkoopmethode, maar als een gedachtengoed dat u in staat stelt om projecten of trajecten efficiënter uit te voeren. Susan werkt meerdere malen per jaar samen met de grondlegger van Best Value, dr. Dean Kashiwagi.

 
Nick de With

Nick de With

ing. Nick de With is al bijna zijn hele werkzame leven actief in de veiligheid van machines. In 2007 richtte hij FUSACON B.V. (Functional Safety Consultants Nederland) op. Het bedrijf is gevestigd in Hagestein, heeft meerdere CE-adviseurs in dienst en werkt in projecten vaak samen met externen. FUSACON adviseert in CE-markering, technische machineveiligheid en functionele veiligheid (PL/ SIL) en geeft trainingen op dit gebied. FUSACON kan door haar jarenlange ervaring meedenken in technische alternatieven. Dat is haar meerwaarde! Als zij vroegtijdig bij het ontwerp van een machine wordt betrokken, kan de veiligheid tijdig worden geborgd en dat scheelt vrijwel altijd in de kosten.

 
Kees Kappetijn

Kees Kappetijn

Kees Kappetijn werkt 25 jaar in het veiligheidsveld, afwisselend bij veiligheidsautoriteiten en bedrijven. Vaak in segmenten waar bedrijven en overheden stevige personele, milieu, financiële, imago en continiuiteitsbelangen hebben. Sinds een aantal jaar is Kees zelfstandig en ondersteunt hij organisaties in binnen- en buitenland met incident- en crisismangementsvraagstukken. De inrichting van complexe bedrijfsnood-organisaties en het organiseren van Publiek-Private Samenwerkingsverbanden in haven- en industriegebieden zijn zijn specialiteiten.

 
Gijsbert Portheine

Gijsbert Portheine

Gijsbert Portheine is Consultant Engineer HSEQ voor het Nederlandse offshorebedrijf Bluewater. Hij ondersteunt het management bij het verder ontwikkelen van de Enterprise Management Strategie. Gijsbert is ISO 9001 lead-auditor en chemisch technoloog. Hij heeft 15 jaar ervaring met safety-engineering en is bij Bluewater al 10 jaar actief met alle aspecten van kwaliteitsmanagement en veiligheid.

 
Peter Paul Leutscher

Peter Paul Leutscher

Peter Paul Leutscher is actief op het gebied van risicomanagement in de financiële wereld en een veelgevraagd spreker op (inter)nationale evenementen over cultuurverandering, risico­ en veiligheidsmanagement en leiderschap. Hij is partner bij de RedZebra Group, Oxford Leadership en adviseur van B2Bsure. Met welke bril kijk je naar Risico en Veiligheid? De RedZebra Group is een partner bij de Semco Style Institute (SSI) en als zodanig betrokken bij diverse Semco Style organisatie transformaties.

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.